Cum să tratezi prostatita: cele mai eficiente preparate farmaceutice

Prostatita este o inflamație a glandei prostatei la bărbați. Este provocată de mulți factori: sedentarism, stres constant, malnutriție. Infecțiile sexuale au, de asemenea, un efect negativ asupra sistemului reproducător masculin. Fiecare al doilea bărbat din lume se confruntă într-o oarecare măsură cu probleme în sfera sexuală. Tratamentul prostatitei la bărbați cu medicamente dă rezultate bune și cel mai adesea duce la o recuperare completă.

Forme de dozare de bază

În ciuda severității bolii, prostatita răspunde bine la tratament. Este posibil să se trateze prostatita la bărbați cu medicamente folosind diferite forme de dozare: tablete, microclistere, injecții. Medicamentele sub formă de supozitoare rectale s-au dovedit deosebit de bune. Diferite medicamente au un anumit efect asupra organismului, fiecare dintre ele funcționând la propriul nivel. Toate medicamentele sunt prescrise de medic individual, în funcție de formă și severitate.

Inflamația glandei prostatei este o boală gravă. Poate fi într-o formă latentă, latentă pentru o lungă perioadă de timp, apoi se declară cu simptome foarte neplăcute. Acest lucru afectează negativ sănătatea bărbaților, calitatea vieții sexuale are de suferit.

Cum să tratezi prostatita la bărbați

În trecut, bărbații de vârstă mijlocie și înaintată sufereau de inflamația prostatei. Cu toate acestea, acum această boală este mult mai tânără. O varietate de medicamente moderne face posibilă rezolvarea rapidă și în cele din urmă a bolilor glandei prostatei.

Terapie antibacteriană

Cele mai frecvent prescrise medicamente în tratamentul prostatitei sunt antibacteriene. Antibioticele sunt luate atunci când este necesar să se vindece rapid o prostată inflamată. Antibioticele cu acțiune cea mai rapidă sunt fluorochinolonele și tetraciclinele.

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie și peniciline. Antibioticele sunt prescrise în funcție de sensibilitatea agentului patogen pentru a acționa cu precizie asupra acestuia și a-l neutraliza complet.

Medicamente antiinflamatoare pentru tratamentul prostatitei

Inflamația glandei este, de asemenea, tratată cu medicamente antiinflamatoare:

  • AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene);
  • steroid (hormoni).

Medicamentele nesteroidiene sunt mai eficiente, iar efectele secundare sunt minime.

Antiinflamatoarele nesteroidiene sunt recomandate a fi utilizate cu mare atenție și întotdeauna sub supravegherea unui medic pentru cei care au antecedente de boli inflamatorii ale stomacului și duodenului 12. Aceste medicamente sunt periculoase pentru bărbații cu ulcer gastric. Acestea pot provoca ulcerul să se perforeze și să sângereze.

Este recomandat să luați aceste medicamente după mese. Aplicați nu mai mult de 5-7 zile la rând. Cu ineficacitatea AINS, hormonii sunt prescriși pentru a trata procesul inflamator din glanda prostatică.

De asemenea, au contraindicații și reacții adverse, prin urmare sunt prescrise exclusiv de un medic.

Tratamentul medicamentos al prostatitei cu relaxante musculare

Relaxantele musculare sunt adesea folosite pentru a trata bolile de prostată. Aceste medicamente sunt concepute pentru a ușura fluxul de urină atunci când prostata este inflamată. În plus, relaxantele musculare ameliorează durerea.

Lista de sedative

Medicamentele care calmează sistemul nervos sunt prescrise pacienților care suferă de depresie din cauza bolii de prostată. Adesea, bărbații își fac griji cu privire la scăderea calității vieții sexuale, care însoțește invariabil prostatita. În acest caz, extractul de valeriană sau de mușcă ajută. Dacă este posibil, este de dorit consultarea unui psihoterapeut.

meditație în timp ce luați medicamente pentru prostatita

În cazul prostatitei, este extrem de important să sprijiniți sistemul nervos cu medicamente sedative. Sănătatea generală bună vă va ajuta să faceți față mai repede bolii.

Cele mai eficiente medicamente care restabilesc fluxul sanguin

Cele mai eficiente medicamente pentru prostatita la bărbați sunt alfa-blocantele. Acestea restabilesc circulația sângelui, ajută la ameliorarea spasmului din glanda prostatică și îmbunătățesc producția de urină. Medicamentele sunt prescrise de un specialist.

Ce să bei cu prostatita pentru a calma durerea

Unele medicamente pentru prostatita sunt folosite ca analgezic. Sindromul de durere, în special în prostatita acută, este adesea foarte pronunțat. O prostată mărită la bărbați împiedică curgerea liberă a urinei, ceea ce face dificilă urinarea. Supozitoarele rectale funcționează bine.

Cum să vindeci inflamația cu imunomodulatoare

Stimulantii imunitatii joaca unul dintre rolurile principale. Pentru a vindeca prostatita, utilizați medicamente speciale care stimulează sistemul imunitar.

Ce medicamente homeopate să luați

Printre medicamentele pentru tratamentul prostatitei la bărbați, homeopatia este adesea folosită. Cu toate acestea, utilizarea medicamentelor homeopate numai în tratamentul bolilor de prostată nu sa justificat. Homeopatia este bună ca terapie adjuvantă pentru a reduce umflarea, spasmul, durerea.

De asemenea, în tratamentul prostatei se folosește homeopatia, care sporește erecția și dorința sexuală.

Se folosesc supozitoare rectale homeopate, în care ingredientele active sunt sunătoare și extract de propolis. Au efecte antiinflamatorii și de vindecare a rănilor.

medic care prescrie medicamente pentru prostatita

Trebuie avut în vedere că înainte de a începe să luați aceste fonduri, ar trebui să treceți la o examinare completă. Homeopatia trebuie combinată cu tratamentul prescris de medic. Nu există dovezi științifice pentru eficacitatea acestuia.

Vitamine și remedii pe bază de plante pentru bărbați

Vitaminele îmbunătățesc metabolismul și sporesc efectul tratamentului. Deosebit de bune sunt vitaminele B (B12, B6). Complexele de vitamine sunt adăugate pentru a susține sănătatea generală, vindecarea rapidă a prostatei.

Pentru a restabili funcția sexuală, se folosesc adaptogeni - tincturi de ginseng și eleuterococ.

Medicamente chinezești pentru tratamentul prostatei

Practic, medicina chineză are ca scop restabilirea și întărirea funcției imunitare a organismului.

medicul este mulțumit de tratamentul prostatitei cu medicamente

Aceste medicamente au un efect bun în combinație cu alte metode chinezești - acupunctură și masaj.

Medicamente pentru prevenirea inflamației glandei prostatei

Când se analizează modalitățile de tratare a prostatei la bărbați, nu se pot menționa măsuri preventive. Acestea includ, în primul rând, un stil de viață sănătos, o alimentație adecvată, precum și sex regulat și protecție în timp util, o vizită preventivă obligatorie la medic.

Chiar și știind care medicamente sunt cele mai eficiente pentru prostatita, nu este de dorit să te tratezi singur. Toate medicamentele sunt prescrise de un urolog sau androlog după primirea rezultatelor testului. Automedicația poate duce la complicații - prostatita cronică, adenom și cancer de prostată.